VERTALING & TRANSCREATIE

Vergroot je internationale bereik

Je bent als ondernemer toe aan een volgende stap: internationaal gaan met je bedrijf. Al je content moet worden vertaald. Misschien zelfs in meerdere talen. Je bent op zoek naar vakwerk. Je weet dat vertalen een ambacht is, mensenwerk. De vertaling moet goed overkomen en nog altijd de juiste mensen bereiken. Je wilt je teksten daarom graag toevertrouwen aan native vertalers en vakexperts. Want DeepL en Google Translate begrijpen de context van de aangeleverde zinnen niet en zitten er vaak naast. Dat zie je in.

Met een goede, duurzame vertaling bereik je een internationaal publiek en dat is precies wat je wilt. Dat vergt een gevoel voor nuance in de oorspronkelijke taal en de doeltaal. Veel woorden hebben niet precies dezelfde lading als ze letterlijk worden vertaald, maar de lading van de tekst, oftewel het gevoel dat deze opwekt, moet ook in de vertaling terechtkomen.

Het liefst ga je voor een kwaliteitsvertaling, waarbij je tekst niet alleen wordt vertaald, maar waar nodig ook nog wordt gecorrigeerd door een tweede persoon. Wil je alleen dat de boodschap van de tekst goed overkomt in de vertaalde versie, bijvoorbeeld omdat de tekst slechts nodig is voor interne communicatie? Dan kunnen we zorgen voor een conceptvertaling.

Ook voor transcreatie kun je bij Green Writing® terecht. Je internationale doelgroep moet misschien op een net wat andere wijze worden aangesproken. We combineren het vertaalwerk dan met een stukje (copy)writing of we vatten de brontekst op een treffende manier samen, bijvoorbeeld als de vertaalde tekst vereenvoudigd moet worden omdat de doelgroep van deze tekst net wat anders is.

Ga je graag een langdurige samenwerking aan en heb je elke maand weer een aantal toekomstbestendige vertalingen nodig, al dan niet meertalig? Vertrouw dan op de service van Green Writing®. Wat doe jij om de wereld een stukje mooier te maken?

Kan ik je ergens mee helpen?

Dr. Alice K. Burridge

info@greenwriting.nl

Maak een afspraak

Topvertaling van mijn boek!

Heel tevreden ben ik over de Engelse vertaling van mijn boek “Hoogbegaafd in praktijk; het versterken van persoonlijk leiderschap bij hoogbegaafde volwassenen”. De samenwerking was fijn en professioneel. Alice heeft de initiële vertaling in het Amerikaans-Engels door een collega laten doen, maar daarna wel zelf de correctie gedaan (wat een scherp oog voor detail!) en meegedacht vanuit haar kennis over het onderwerp hoogbegaafdheid. Zo heeft zij zorggedragen dat de juiste terminologie gebruikt werd en de juiste nuances gehanteerd werden. Nu dus nu ook beschikbaar: “Giftedness in practice. Strengthening personal leadership in gifted adults.”

Rianne van de Ven
Rianne van de Ven Coaching & Training B.V.

Teksten schrijven

Alice van Greenwriting hebben wij als makelaarskantoor in de arm genomen omdat wij steeds meer Expat klanten krijgen en wij het belangrijk vinden om ons courtagevoorstel in goed Engels te kunnen aanbieden.
Fijn is dat Alice oog voor de details heeft, zoals de juiste aanhef of – naamstelling,
Met onze input verzorgt Alice ook onze verkoopteksten voor woningen, zowel in het Nederlands als in het Engels.
Het was leuk om de reactie van een Engelse klant te horen toen we hem de Engelse verkooptekst voor zijn woning ter goedkeuring mailde ………………….excellent text !
Het is prettig samenwerken met Green Writing.

H.A. Jonkhoff
De Oude Stad makelaardij

Tijdswinst door mee te denken

orooloo is een website met diverse cursussen voor het tekenprogramma Floorplanner. Deze cursussen worden alleen in het Engels gegeven. Green Writing heeft alle vertalingen gemaakt voor de ingesproken screencast video’s. Green Writing heeft heel goed in de gaten gehouden dat in de lesvideo’s muisbewegingen gemaakt zouden gaan worden, en dat de ingesproken tekst daarbij moest passen. Dit is zeer goed gedaan, vooral als je bedenkt dat Alice van Green Writing geen videobeelden heeft gezien.

Op het moment dat ik in de gaten had dat Alice ook aanvullende vragen stelde of tips gaf, kon ik mijn te vertalen werk minder precies aanleveren. Ik kon erop vertrouwen dat Alice dit toch wel zou oppakken. Dit nam bij mij een stuk stress weg. Ik kon sneller door dit enorme project heen.

Dit project loopt nu al een kleine 2 jaar. Het fijne is dat we vanaf dag 1 afgesproken hebben dat ik mijn stukken onaangekondigd kan insturen. Alice gaf altijd een schatting wanneer een vertaalstuk weer ongeveer aangeleverd zou worden. Die beloften zijn altijd nagekomen. Lekker makkelijke afspraken. Ik wilde er geen omkijken naar hebben.

Voor deze opdracht heeft Green Writing een totaal andere opdracht voor mijn andere bedrijf Bonstaete verzorgd: Nederlandse blogartikelen schrijven over het vakgebied NEN 2580. Ook dit is goed gelukt.

Het is een verademing om met Alice te werken.

Bonnie Allart
orooloo

Uitstekend

Alice levert prima vertalingen, vaak binnen de afgesproken termijn. Alice denkt ook mee als de originele tekst kleine foutjes bevat, erg prettig! Zelfs onze advocaat kon in de vertaalde stukken geen gaten schieten.

Suzanne Veerman
Stratego Projectondersteuning B.V.

Goede service

Goede service en een perfecte vertaling! Dankjewel Green Writing!

Annick Luijkx
Productieleider, Saus! Digitale producties

Diverse Europese talen, meer op aanvraag

Nederlands → Engels (UK/AE)

Nederlands → Duits

Nederlands → Frans

Nederlands → Spaans (EU)

Nederlands → Portugees (BR)

Nederlands → Vlaams

Nederlands → Zuid-Limburgs

Engels → Nederlands (NL/VL)

Duits → Nederlands (NL/VL)

Frans → Nederlands (NL/VL)

Vlaams → Nederlands

Zuid-Limburgs → Nederlands

Luxemburgs → Nederlands

Spaans → Nederlands

Zweeds → Nederlands

Portugees → Vlaams

Roemeens → Vlaams

Engels → Duits

Engels → Spaans (EU)

Engels → Portugees (EU/BR)

Engels → Zuid-Limburgs

Duits → Engels (UK/AE)

Spaans → Engels

Portugees → Engels

Duits → Spaans (EU)

Duits → Zuid-Limburgs

Luxemburgs → Zuid-Limburgs

Frans → Spaans (EU)

Italiaans → Spaans (EU)

Spaans → Catalaans

Portugees → Spaans (EU)

Zweeds → Spaans (EU)

Catalaans → Spaans (EU)

Ondernemers en organisaties met oog voor people & planet

Serviceabonnement of projectprijs

Kwaliteitsvertaling: vertaling plus proofreading en correctie door een tweede persoon

Conceptvertaling: een goed leesbare tekst voor interne communicatie

Transcreatie: een combinatie van vertaling, redactie en/of copywriting

Samenvattende transcreatie: populaire samenvatting van een complexe brontekst

VERTAAL MIJN TEKSTEN

Verzoek tekst of vertaling
Naam
Naam
Voornaam/initialen
Achternaam
Wat moet er precies gebeuren? Opties kunnen gecombineerd worden.
Ik ga akkoord met