MENSEN

Green Writing® werkt samen met meer dan 40 vakkundige taalprofessionals. Zij zijn er allemaal van overtuigd dat duurzame verbinding vooropstaat in een wereld die continu verandert en voor nieuwe uitdagingen zorgt. Die verandering houdt niet op bij een enkel vakgebied en bij landsgrenzen. Samen vertegenwoordigen we veel verschillende vakgebieden en meerdere talen, zoals Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Luxemburgs en Zuid-Limburgs. Daarnaast kunnen we je helpen met projecten die woord en beeld combineren.

Alice K. Burridge

Ik ben Alice Karen Burridge, ben Nederlands en Engels en ben de oprichter van Green Writing®, duurzaam tekst-, vertaal- en social mediabureau. Mijn motto: Taal is Leven. Ik versterk de tekstuele boodschap van jou als ambitieuze ondernemer of onderzoeker op een manier die beter is voor people & planet.

Als je iets te vertellen hebt, is het beter om niet te doen alsof je normaal bent. Zo verdwijn je in de massa. Ik ben zelf ook nooit een ‘normaal’ en overmatig vrouwelijk geconditioneerd meisje geweest. Ik voldeed nooit aan enig gemiddelde en was altijd ambitieus en vol ideeën. Ik schreef al van jongs af aan verhalen, speelde met lego, verslond sterrenkundeboeken en was de bioloog van de achtertuin. Dit maakte me niet altijd populair, maar wel zeer gewild bij andere excentriekelingen.

Als je opvalt met je teksten, zet je mensen aan tot actie. Dat is waar ik je graag bij help. Ik ga daarbij tegen de gejaagde trend van steeds maar sneller en steeds maar goedkoper in. Als iets te onwaarschijnlijk snel of goedkoop is om waar te zijn, dan is het niet waar. Kwaliteit en duurzame groei kosten tijd.

Ik vind het heel leuk om steeds weer tot nieuwe kennis en inzichten te komen. Na studies in de aardwetenschappen, biologie en met bijvakken in de kunsten en sterrenkunde promoveerde ik als wetenschappelijk onderzoeker in de mariene biologie. Daarnaast volgde ik cursussen creatief schrijven en wetenschapsjournalistiek. Lang niet al mijn inzichten kwamen voort uit studies.

Van jou leer ik ongetwijfeld veel. Daag me uit om me in jouw expertise te verdiepen en je teksten te verzorgen. Of om jou te helpen zelf beter te gaan schrijven of vertalen. De onderwerpen en aard van mijn schrijven zijn divers. Ik ben iemand met veel interesses en ik zie hoe veel samenhangt. Mijn spanwijdte reikt daardoor van zakelijke tot populairwetenschappelijke tot academische tot creatieve teksten.

Al van jongs af aan heb ik interesse in de combinatie van woord en beeld. Naast de constante van het schrijverschap verdiep ik me momenteel in de natuurfotografie (zie ook het beeldwerk op deze website) en de schilderkunst.

Beetje anders? Soms echt tegen de stroom in aan het zwemmen? Welkom, laten we van een golf een stroming maken.

Dr. Alice K. Burridge

Schrijf je in voor inzichten en extra’s

Ontvang je graag artikelen, evenementen, programma’s, inzichten en inspiratie van Green Writing® in je inbox? Schrijf je dan in. Je gaat door je in te schrijven akkoord met de privacyverklaring.


Oog voor people, planet & profit

Langdurige samenwerking en duurzame verbinding

Meertalige projecten

Interdisciplinaire benadering

Woord is te combineren met beeld

We denken graag met je mee